DIRIĢENTI:
FARHADS STADE un MĀRA ANSONSKA

otrdiena, 2014. gada 28. oktobris

„Svīri” piedalās Pasaules koru olimpiādes lielkoncertā

Pateicoties Jaunsvirlaukas un Salgales pagastu jauktā kora „Svīri” dalībnieku neatlaidīgam darbam diriģentu Farhada Stades un Ditas Mūrnieces, koncertmeistares Initas Kuģes vadībā, daudzajiem mēģinājumiem un vairākkārtējiem kopmēģinājumu apmeklējumiem Jelgavā, „Svīriem” 13.jūlijā bija lieliska iespēja piedalīties vērienīgākajā šīs vasaras pasākumā Pasaules koru olimpiādes, kas ir lielākais starptautiskais koru pasākums pasaulē, lielkoncertā Mežaparka Lielajā estrādē.
Lielkoncertā piedalījās apmēram 10 tūkstoši Latvijas koristu un ap 5 tūkstoši dziedātāju no visas pasaules. Pirmajā daļā izskanēja Latviešu Dziesmusvētku klasiskā repertuāra labākās dziesmas. Īpašus priekšnesumus sniedza atsevišķi īpaši atraktīvi ārvalstu kori, bet noslēgumā gan Latvijas, gan pasaules kori dziedāja kopdziesmas, gan opermūziku, gan spiričuelu dziedājumus, gan visiem labi zināmas, populāras melodijas.
Paldies Jaunsvirlaukas un Sidarbenes pagastu pārvaldēm, kas nodrošināja gan transportu, gan ēdināšanu kora dalībniekiem!
Lelde Jēkabsone, kora „Svīri” dalībniece


Nav komentāru: