DIRIĢENTI:
FARHADS STADE un MĀRA ANSONSKA

otrdiena, 2014. gada 28. oktobris

„Svīri” Ozolnieku novada svētkos

Jaunsvirlaukas un Salgales pagastu jauktais koris „Svīri” diriģentu Farhada Stades un Ditas Mūrnieces vadībā kopā ar Ozolnieku novada jaukto kori „Līga” diriģenta Vilhelma Vācieša vadībā 26.jūlijā piedalījās Ozolnieku novada svētkos, kura tēma šogad- „Laimes kokteilis”.
Abiem koriem rīts sākās diezgan agri, ap 10.00 sestdienas dienā, kad citi nekoristi vēl varēja saldi dusēt. Pēc mēģinājuma vakara koncertam sekoja neliela atpūta un otrs mēģinājums, lai sagatavotos priekšnesumiem Ozolnieku pansionātā.
Tad- svētku gājiens, kurā piedalījās visi Ozolnieku novada iestāžu darbinieki un pašdarbības kolektīvu dalībnieki. Katram kolektīvam stadionā bija kopīgā izstādē jāatstāj sava laimes kokteiļa recepte.
Pēc gājiena abi kori ātri sakāpa autobusā, lai draudzīgi dotos uz Ozolnieku novada pašvaldības sociālās aprūpes centru „Zemgale”, kur tā iemītniekiem sniegtu nelielu bet sirsnīgu koncertu. Sākuma daļā izskanēja latviešu tautasdziesmu apdares, dziesmas no vakara koncerta, kā arī noslēgumā Mārtiņš Brauns, Rainis „Saule, pērkons, Daugava” un Raimonds Pauls, Jānis Peters „Manai dzimtenei”.
Drīz vien jau bija pienācis laiks uzstāties arī vakara koncertā, kam tika dots nosaukums „Smiekli un asaras”. Tajā uzstājās kori kopā ar aktieriem, muzikālā grupa „Deficīts”, rokenrola deju grupa „Ķengurroks”, dāmu deju kolektīvs „Garrozes”. Pamatā tika izspēlēts stāsts par trim vīriem (kā trim „runčiem”), kuri satiekas krogā un stāsta par saviem piedzīvojumiem, pieminot dažādus asprātīgus jokus, tāpēc arī sākumā un noslēgumā skanēja Raimonds Pauls, Valdis Artavs „Trīs runči”. Vēl koriem tika atvēlēts nodziedāt: Raimonds Pauls, Jānis Peters „Skauģa dziesmiņa”, Latviešu tautas dziesma Ata Auzāna, Artūra Palkeviča, Edgara Lindes aranžējumā „Rikšiem bērīti es palaidu” un „Miglā asaro logs” ar Aleksandra Čaka vārdiem, kā arī dziedāt līdzi aktieru izpildītajiem skaņdarbiem. Kopumā priekšnesumi skatītajiem sniedza tikai smieklus un labu noskaņojumu, kas, cerams, saglabāsies līdz nākošajiem Ozolnieku novada svētkiem.

Lelde Jēkabsone, kora „Svīri” dalībniece

Nav komentāru: