DIRIĢENTI:
FARHADS STADE un MĀRA ANSONSKA

otrdiena, 2014. gada 28. oktobris

„Svīri” sveic Jāni Peteru jubilejā

Šovasar, 28.jūnijā, arī Jaunsvirlaukas un Salgales pagastu jauktajam korim „Svīri” diriģentu Farhada Stades un Ditas Mūrnieces vadībā bija iespēja sveikt mūsu dižo dzejnieku Jāni Peteru 75 gadu jubilejā, piedaloties Arēnā Rīga notikušajā koncertā „Jānim Peteram 75. No Jāņiem līdz Pēteriem”.
Pirms koncerta notika nopietna gatavošanās- vairāki kopmēģinājumi gan Jelgavā, gan Rīgā, ko vadīja virsdiriģents Ints Teterovskis. Protams, pirms tam katram korim bija jāiegulda darbs dziesmu apguvē patstāvīgi. Petera dziesmu korī tika apvienoti 700 koristi, kas pārstāv 23 korus no 11 Latvijas pilsētām un novadiem, kurus virsdiriģents atzinis par spējīgiem piedalīties šajā vērienīgajā un nozīmīgajā pasākumā. Varam lepoties, ka viņu skaitā ir arī „Svīri”.
Kopumā koncerts ilga četras stundas, tā laikā izskanēja 44 populāras dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem. Kā galvenais viesis tajā bija pats jubilārs dzejnieks Jānis Peters. Uz skatuves kāpa arī dziesmu autori, lai piedalītos savu skaņdarbu atskaņošanā: Raimonds Pauls, Mārtiņš Brauns, Zigmars Liepiņš, Valdis Zilvers. Dziedāja Rīgas Doma zēnu koris, bērnu ansamblis „Dzeguzēni”, populāri dziedātāji un aktieri: Igo, Ance Krauze, Ingus Pētersons, Marija Naumova, Viktors Lapčenoks, Aija Andrejeva, Andris Ērglis, Dainis Skutelis, Dita Lūriņa,Intars Busulis, Antra Stafecka, Atis Auzāns, Jānis Paukštello. Fonā skanēja dzeja paša gaviļnieka izpildījumā, bet uz ekrāniem varēja vērot video sižetus, fotogrāfijas. Tomēr visaizkustinošāk noslēgumā izskanēja kopkora dziedātā „Manai dzimtenei”, kas neatstāja vienaldzīgu nevienu skatītāju un dalībnieku.
Lelde Jēkabsone, kora „Svīri” dalībniece
Foto un video:

Nav komentāru: