DIRIĢENTI:
FARHADS STADE un MĀRA ANSONSKA

otrdiena, 2011. gada 24. maijs

III Virsdiriģentu svētki Alojā

2011. gada 21. maijā notika jau par tradīciju kļuvušie Virsdiriģentu svētki Alojā. Svētki tika rīkoti par godu I Vispārējo latviešu Dziesmu svētku virsdiriģenta Indriķa Zīles 170. jubilejai.
Īpaša tradīcija, kas tika aizsākta I Virsdiriģentu svētkos 2001. gadā, ir Virsdiriģentu birzs stādīšana. Arī šoreiz tradīciju turpināja vairāki virsdiriģenti, pievienojot ozoliņu birzij jaunus stādus.
III Virsdiriģentu svētku kopkoncerts notika Alojas Ausekļa vidusskolas parkā. Tajā piedalījās Vispārējo latviešu Dziesmu svētku virsdiriģenti ar saviem koriem: Ivars Cinkuss, Mārtiņš Klišāns, Pauls Kvelde, Anda Lipska, Arvīds Platpers, Edgars Račevskis un Jānis Zirnis. Dalībnieku vidū bija arī Tartu apriņķa kori un Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris. Svētku mākslinieciskais vadītājs - Limbažu koru apriņķa virsdiriģents Kaspars Ādamsons, kurš tika atzīts par vissportiskāko virsdiriģentu.
Arī SVĪRI apmeklēja Alojas svētku pasākumu. Lai arī ne pilnā skaitā, toties sportiski aktīvi un mērķtiecīgi, Svīri godam aizstāvēja savu vārdu Šautriņmetēju sacensībās. Diemžēl Jautrā stafete, uz kuru Svīri bija cītīgi gatavojušies, laika trūkuma dēļ tika atcelta, bet Svīrus tas nesaskumdināja, jo jautrība sekoja ik uz soļa.
Galerija

Nav komentāru: